T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi

DİVAN-U LÜGATİ'T TÜRK ANLAMINI BUL ETKİNLİĞİ

Oyun için aşağıda verilen linkten çıktı alıp küçük kareler şeklinde kesip kart oluşturup grubunuzu kurarak oynayabilirsiniz.

 08-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-2024

pdf çıktısına ulaşmak için tıklayınız

Anlamını Bul Etkinliği

• Oyun için hazırlanmış kelimeler içi görünmeyen bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü̈ oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Tüm takımların ilk turu tamamlanınca, bu kez ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalışırlar ve oyun bu şekilde sürer. Oyunda kullanılacak kelimelerin proje kapsamında öğrenilenler arasından okulda öğretmen veya öğrencilerin, evde de ebeveyn ya da çocukların hazırlaması birçok kazanımla oynanmasını sağlayacaktır. 

 

Oyunun Kuralları

Takımlar: Her takımda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü oyuncu bulunmaktadır. Bu oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır.

Kelimelerin Hazırlanması: Oyun için hazırlanmış kelimeler görünmeyen bir torba içine alınır. Kelimelerin seçimi, oyuncuların hazırladığı kelimelerden yapılır. Bu kelimeler, okulda öğretmen veya öğrencilerin, evde ise ebeveyn veya çocukların hazırlayabileceği kelimeler olabilir.

İlk Oyuncunun Görevi: İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçer. Seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Bu kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır.

Puan Alma: Eğer ikinci oyuncu, birinci oyuncunun anlattığı kelimeyi doğru bir şekilde bulursa, takım bir puan alır. Ardından sıra diğer takımların birinci oyuncularına geçer ve aynı şekilde devam eder.

İkinci Oyuncunun Görevi: Tüm takımların ilk turu tamamlandıktan sonra, ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalışır. Bu şekilde oyun devam eder.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 13:47 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi